Communicatieproblemen

Relatietherapie Groningen bij communicatieproblemen

Niet gehoord en gezien voelen

Ben je in de omgeving Groningen op zoek naar een relatietherapeut voor hulp bij communicatieproblemen?

Ik ben Josienna Davidse. Als gekwalificeerd psycholoog en relatietherapeut ben ik geregistreerd bij de BATC. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen met relatieproblemen. Op deze pagina vertel ik meer over begeleiding bij communicatieproblemen in relaties.

Het is zonde als we elkaar door bepaalde communicatiepatronen niet kunnen verstaan en te maken krijgen met misverstanden. Bij voortzetting, draait het dan al snel uit op emotionele reacties zoals je onbegrepen, niet gehoord en gezien voelen.

Nog spijtiger is het als een relatie met je partner strandt of dreigt te stranden door communicatiepatronen. Meestal voelen we ons machteloos: we bedoelen het vaak goed, we doen ons best, we proberen jarenlang de hoop en moed erin te houden, maar hebben niet door dat we in onze manier van communiceren het onmogelijk maken om onszelf en de ander recht te doen.


Communicatieproblemen

Echt luisteren naar de ander

Gedurende mijn werk ben ik me meer en meer gaan interesseren voor de rol van communicatie. Ik ben overtuigd geraakt hoe belangrijk het is om allereerst helder met jezelf te kunnen communiceren.

Zonder een afgestemde innerlijke communicatie is helder communiceren met de ander niet mogelijk. Daarnaast ben ik gaan inzien hoe belangrijk het is dat je ook het ‘ontvangen’ van de ander goed beheerst. Dat het niet alleen gaat over het goed uitdrukken van jezelf, maar ook over goed luisteren en interpreteren.

We luisteren meesttijds selectief en denken al gauw ‘te weten wat de ander bedoelt’.

Vanuit verbinding communiceren

Het gaat bij helder communiceren over dat je vanuit verbinding met jezelf met je partner communiceert. Open én duidelijk. Waarbij je de verbinding met je partner zoekt en werkelijk openstaat voor hem/haar.

Ik ben hierbij geïnspireerd door onder anderen Marcel Roosenberg, schrijver van het boek Geweldloze Communicatie (ook wel aandachtige communicatie genoemd). Ik raad het dan ook iedereen aan die meer over communicatie te weten wil komen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Josienna Davidse
Geregistreerd bij BATC

Neem contact op


Relatietherapie Groningen Ervaringen van cliënten
Josienna heeft ons geweldig geholpen toen we het moeilijk hadden in onze relatie. ...
relatietherapie groningen Relatietherapie Groningen
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

batc
relatietherapie groningen Relatietherapie Groningen
Waterland 90
9734 BK Groningen
Route naar mijn praktijk
Top