Bindingsangst

Relatietherapie Groningen bij bindingsangst

Verbinding aangaan

Ben je op zoek naar een therapeut in de regio Groningen voor hulp bij bindingsangst?

Ik ben Josienna Davidse. Als gekwalificeerd psycholoog en relatietherapeut ben ik geregistreerd bij de BATC. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen met relatieproblemen. Op deze pagina vertel ik meer over begeleiding bij bindingsangst.

Tijdens mijn psychologiestudie kreeg ik les over de ontwikkeling van binding tussen moeder en kind. Pas veel later, tijdens mijn opleiding familieopstellingen, drong het belang van hechting echt tot me door.

We kunnen het hebben over op de ‘verkeerde’ partners vallen, over niet kunnen omgaan met ‘de baas’, over de zoveelste ruzie met je partner, maar hoe zit het met hechting tussen jou en je opvoeders? Tussen jou en de mensen om je heen? Vroeger en nu?

Onze manier van hechting in onze jonge jaren is mijn inziens onze basis. Die hechting bepaalt hoe we ons in de wereld begeven en hoe we onze relaties aangaan en beleven. Relaties zijn de plekken waarop we onszelf tegenkomen en waarin we kunnen zien hoe het met onze hechting vroeger gesteld was. En waarin we ons verder kunnen ontwikkelen in hechting en dus in liefde.


Bindingsangst

Moeite om je te binden

Als jij moeite hebt met je te binden, is het misschien handig voor je om onderzoek te doen naar hoe de hechting met je ouders is verlopen. Was deze veilig, onveilig, geborgen, koud…?

Het is niet per definitie zo dat als je uit een veilig nest komt, je geen bindingsangst hoeft te hebben of vice versa. Elk kind is kwetsbaar én sterk tegelijk, en we moeten het doen met onze ouders van ‘toen’ en dus met onze hechtingsgeschiedenis van vroeger.

De kern van je onderzoek zal dus ook meer gelegen zijn om in je volwassen bestaan van nu, de verantwoordelijkheid voor je eigen basis te nemen, en om deze verder te ontwikkelen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Josienna Davidse
Geregistreerd bij BATC

Neem contact op


Relatietherapie Groningen Ervaringen van cliënten
Josienna heeft ons geweldig geholpen toen we het moeilijk hadden in onze relatie. ...
relatietherapie groningen Relatietherapie Groningen
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

batc
relatietherapie groningen Relatietherapie Groningen
Waterland 90
9734 BK Groningen
Route naar mijn praktijk
Top