Affaires en vreemdgaan

Relatietherapie Groningen bij affaires en vreemdgaan

Een affaire is pijnlijk

Ben je op zoek naar een therapeut omdat je met relatieproblemen kampt na een affaire?

Ik ben Josienna Davidse. Als gekwalificeerd psycholoog en relatietherapeut ben ik geregistreerd bij de BATC. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen met relatieproblemen. Op deze pagina vertel ik meer over therapie wanneer er een affaire is (geweest) in een relatie.

Wat te doen als je ontdekt dat je partner een affaire met iemand heeft? Wat te doen als jij degene bent die een affaire heeft? Het is heel wat als dit je overkomt.

En je culturele en familiaire achtergrond, je eerdere ervaringen, je principes, je onvervulde behoeften en strategieën om met je behoeften om te gaan (in combinatie met die van je partner) spelen allemaal mee in je reactie op een affaire.

Daarom is een affaire en de uitwerking ervan op je relatie altijd complex. Pijnlijk ook, voor beide partijen. En voor de kinderen, als die er zijn.


Affaires en vreemdgaan

Willen en kunnen we dat nog wel verder?

Hoe maken we een affaire bespreekbaar? Hoe geven we ruimte aan alle meespelende factoren? Hoe brengen we wat het in ons oproept, constructief naar buiten?

Kunnen we oog houden voor de ander of gaan we op in onze eigen emoties? Wat na onze eerste en wat na onze tweede reactie? Is dit de eerste keer? Hoe bang zijn we om de ander en onze toekomstverwachtingen te verliezen? Hoe bang zijn we om de ander te kwetsen door waarheden over onszelf te zeggen?

Doen we aan: ik gekwetst, dan ook jij gekwetst? Of willen we juist koste wat kost de relatie weer snel opbouwen? Maar hoe bouwen we weer vertrouwen op? Willen en kunnen we dat nog wel? Of is het daarvoor te laat? Of de wens te groot, zodat het verlangen naar hoe het vroeger was, in de weg zit om de realiteit te accepteren?

Ruimte geven en vooruit kijken

Ik zal in eerste instantie met jou of met jullie ruimte geven aan wat de affaire oproept en bekijken wat eraan vooraf is gegaan. Waar komt het door, wat speelt er mee? In tweede instantie kijken we vooruit, naar of en hoe het verder kan gaan tussen jullie na deze crisis.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Josienna Davidse
Geregistreerd bij BATC

Neem contact op


Relatietherapie Groningen Ervaringen van cliënten
Josienna heeft ons geweldig geholpen toen we het moeilijk hadden in onze relatie. ...
relatietherapie groningen Relatietherapie Groningen
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 3 reviews
Ik ben aangesloten bij:

batc
relatietherapie groningen Relatietherapie Groningen
Waterland 90
9734 BK Groningen
Route naar mijn praktijk
Top